14, 15, 16 & 17 Juni 2018

Expositie

foto

Meer dan 300 rozenvariëteiten en andere exposities. Ontdek de rozen van het heden, verleden en de toekomst. Tijdens ROOOZ presenteren de meest toonaangevende rozenveredelaars hun allernieuwste snijrozen (de rozen van de toekomst), in de 'stal' van de Historische Tuin.

Benieuwd naar bloemstukken van nederlands nieuwste bloemschiktalent? Gedurende ROOOZ stellen de examen-kandidaten van het Wellantcollege hun examenstukken tentoon. Extra uniek, want deze examenstukken maken zij bij ROOOZ gedurende de besloten dagen. De studenten van het Wellantcollege maken hiervoor gebruik van de rozen van de kwekers (de rozen van het heden). Tevens hebben zij de opdracht om het thema van ROOOZ 2016 'Rozenteelt in Afrika is TOPsport' te verwerken in hun creaties.

Naast al die schitterende rozen van het heden en de toekomst, geeft een bezoek aan het Historische museum, waar men nog steeds oude (geurende) rozensoorten kweekt, een beeld van de rozen uit het verleden. Daarnaast biedt het Historisch museum meer interessante exposities en activiteiten. 

Bovendien werkt ROOOZ samen met het Aalsmeer Flower Festival waar u in het weekend van 18 en 19 juni nog meer bloemen en planten ontdekt.