14, 15, 16 & 17 Juni 2018

14 juni Open Huis vakpubliek

foto

14 juni is Open Huis voor de vakpubliek. Tijdens de Open Huis dagen voor de vakpubliek  is een ieder uit het vak welkom. Veredelaars, kwekers, inkopers, verkopers, bloemisten, medewerkers van de bloemenveiling etc. Meer informatie volgt later in 2018. We kijken terug naar het programma van 2016:

ROOOZ is het moment en dé plek om collega's uit het vak te ontmoeten, van gedachten te wisselen, contacten te leggen en samenwerkingen aan te gaan. En uiteraard om de rozen van de toekomst te zien en te beoordelen voor The ROOOZ Contest.

Rozen van heden, verleden en toekomst
Bewonder tijdens ROOOZ de allernieuwste snijrozen van 11 rozenveredelaars, het huidige assortiment van 13 rozenkwekers en de oude (geurende) rozen van tuinbouwmuseum de Historische Tuin.

The ROOOZ Contest
Elke bezoeker krijgt de gelegenheid om de allernieuwste snijrozen van de rozenveredelaars te keuren. De consument keurt tijdens het ‘Open Huis consument’ de rozen. De mening van de vakhandel en de consument is van groot belang zowel voor de veredelaars als voor de kwekers. De winnende ‘novelty’ ontvangt The ROOOZ Trophy 2016. Welke roos zal er dit jaar winnen?

Examen bloemschikken
Het examen ‘bloemschikken niveau 3 en 4’ van ROC Wellantcollege vindt ook dit jaar plaats tijdens ROOOZ (voorafgaand besloten). Bij een bezoek aan ROOOZ kan de bezoeker meteen de examen-bloemstukken van nederlands nieuwste bloemschiktalenten bezichtigen. De kandidaten krijgen de opdracht mee om rekening te houden met het thema van ROOOZ 2016: 'Rozenteelt in Afrika is TOPsport'. Wij zijn al benieuwd naar hun creaties. U ook?

Opmaak pramen door bekende arrangeurs
De pramen die voor De Historische Tuin liggen worden dit jaar opgemaakt door bekende arrangeurs. Welke dat zijn, onthullen we vlak voor de start van ROOOZ.