14, 15, 16 & 17 Juni 2018

17 juni Open Huis consumenten

foto

17 juni is Open Huis voor de consumenten. Op zaterdag en zondag is ROOOZ gratis opengesteld voor publiek. Meer informatie volgt later in 2018. Wij kijken terug naar het programma van 2016:

ROOOZ in het kort
ROOOZ is een rozenevenement dat wordt georganiseerd door rozenkwekers (Zuurbier Int., VP Group en Rosa Plaza|AQ Roses). Tijdens ROOOZ kunt u de allernieuwste snijrozen van de top rozenveredelaars bewonderen, het huidige rozen-assortiment van de deelnemende rozenkwekers en oude (geurende) rozensoorten die tuinbouwmuseum de Historische Tuin nog steeds kweekt.

Een unieke locatie dus waar de rozen van het verleden, het heden en de toekomst samenkomen.

Keuring allernieuwste snijrozen (de rozen van de toekomst)
Ook dit jaar is er weer dé keuring van de allernieuwste snijrozen die nog niet op de markt verkrijgbaar zijn. De vakhandel keurt de allernieuwste snijrozen van de veredelaars. Én ook de consument krijgt tijdens ROOOZ de gelegenheid om deze snijrozen te keuren, want de mening van de consument is van groot belang voor de veredelaars en kwekers. De winnende nieuwste soort ontvangt The ROOOZ Trophy 2016.

Examen bloemschikken
Uniek is het examen ‘bloemschikken niveau 3 en 4’ van ROC Wellantcollege plaats zal vinden tijdens van ROOOZ (voorafgaand besloten). Zij maken gebruik van de rozen van de deelnemende kwekers. Bij een bezoek aan ROOOZ kunt u meteen de examen-bloemstukken van nederlands nieuwste bloemschiktalenten bezichtigen. 

De kandidaten krijgen de opdracht mee om het thema van ROOOZ 2016: 'Rozenteelt in Afrika is TOPsport' te verwerken in hun examenstukken. Wij zijn benieuwd naar hun creaties. U ook?

Rozenveilingen
Op zaterdag 18 en zondag 19 juni vinden er speciale rozenveilingen plaats voor het publiek. U kunt zelf rozen kopen op de traditionele honderd jaar oude veilingklok.
De veilingen vinden plaats om 13.00 en om 15.00 uur.

Open Huis Consumenten in samenwerking met Aalsmeer Flower Festival
ROOOZ valt op zaterdag en zondag samen met het Aalsmeer Flower Festival! De toegang tot ROOOZ en De Historische Tuin is gratis.