14, 15, 16 & 17 Juni 2018

ROOOZ 2018

foto

ROOOZ 2018
Tijdens ROOOZ 2018 gaven 13 veredelaars acte de présence, in de stal van de historische tuin in Aalsmeer, met hun sortiment. Van de bedrijven die zich presenteerden stonden er 15.000 rozen opgestroken zowel uit zowel Afrika als Zuid-Amerika. Niet alleen verschillende soorten, maar ook rozen van verschillende hoogten en kwaliteiten (1600 tot 2600 meter boven zee niveau), middelgrootbloemig, grootbloemig, trosrozen, exclusieve soorten.  Tevens werden er voor de contest 29 middelgrootbloemige en 36 grootbloemige soorten aangeleverd. Alles was er te vinden op rozengebied!

Bloemstukken
De examen klas van de Middelbare Tuinbouwschool, onder leiding van Pieter Wijkmans, hebben weer fantastisch werk afgeleverd met hun arrangeerwerk en het geheel omgetoverd tot een prachtig spel van rozen.

ROOOZ 2018
Dit jaar hadden we zowel donderdag als vrijdag dezelfde sprekers. Pieter vd Hulst van Flower Watch vertelde een interressant verhaal over de kwaliteit van de bloemen in de gehele keten en hoe de temperatuur hierbij een grote rol speelt.

Daarnaast gaf Harry vd Plas van Total Touch Cargo een presentatie over de veranderingen binnen de luchtvracht. In zijn presentatie sprak hij onder andere over de toenemende luchtvracht van en naar andere werelddelen zoals Azie. Dit heeft impact op de beschikbaarheid en prijzen van luchtvracht.

Na de lezingen stond een goed verzorgde lunch klaar, met heerlijke sate en salades. Uiteraard konden de bezoekers ook weer hun stem uitbrengen voor de contest en organiseerden we de jaarlijks terugkerende drukknopwedstrijd. Donderdag onder leiding van veilmeester Ger de Brabander en vrijdag onder leiding van een van de vrijwilligers van de Historische Tuin.

Aalsmeer Flower Festival
Van veredelaar tot consument, ze waren er allemaal. Zaterdag en zondag waren de tuinen open voor het Aalsmeer Flower Festival waarbij enkele duizenden bezoekers (consumenten) de verschillende locaties in Aalsmeer bezochten. De historische tuin en het ROOOZ festival maken hier onderdeel van uit.