14, 15, 16 & 17 Juni 2018

Historische Tuin

foto

In de drukke Randstad vormt de Historische Tuin een oase van rust! Langs het 450 meter lange tuinpad vindt de bezoeker een uitgebreide collectie geurende en soms jeugdsentiment oproepende planten en bloemen. Een deel daarvan verkoopt het museum in de Tuinwinkel. Daarnaast vindt u op de Historische Tuin een groot aantal opstallen die een goede indruk geven van de werkwijze die de Aalsmeerse kwekers in vroeger tijden hanteerden.

Het museum voert u terug tot het begin van de 17e eeuw. Toen legde men zich toe op het telen van fruitbomen. Op de ruimte daaronder teelde men aardbeien. Aan het eind van de 19e eeuw gingen de kwekers in Aalsmeer over op het telen van buitenbloemen en kort daarna op het telen van bloemen in kassen. De Historische Tuin voert u terug in de tijd en brengt op 13000 m² de rijke Aalsmeerse geschiedenis in beeld vanaf circa 1700 tot 1940. Naast de permanente tentoonstelling heeft het museum wisselende tentoonstellingen o.a. ROOOZ.

De initiatiefnemers van ROOOZ hebben bewust gekozen voor de Historische Tuin als locatie voor deze unieke rozenshow. Dagelijks loopt het publiek van de Historische Tuin in het verleden rond. Met meer dan 300 rozenvariëteiten voor de toekomst van de meest toonaangevende veredelaars en het hedendaags assortiment rozen van de organisatie brengt ROOOZ de rozen uit het verleden, heden en de toekomst samen.

In het veilinggebouw organiseert de Historische Tuin regelmatig ouderwetse veilingsessies gehouden op de originele ‘Jugendstil’ veilingklok uit 1930. Zelf inkopen via de veilingklok? Dat kan! Tijdens ROOOZ vinden rozenveilingen plaats op zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur.

Lees meer over de Historisch Tuin op hun website.